Wednesday, December 28, 2011

Meh baca orang melamar aku plak.hee!

Assalamualaikum...;)


Okeh. Memandangkan ramai yang duk sibuk share sana sini pasai seorang marka melamar aweknya di youtube maka dengan ini aku pun nak tumpang join, kasi kongsi satu cerita aku plak pada hangpa suma. hee.

Ermm..sebelum aku cita aku mau cari tajuk untuk kisah aku ni. Aku nak letak tajuk "Clash Before Couple". Err.. Paham?? HAHAHA. Takpe2, meh baca dulu. 

Okeh, kisah ni waktu aku part two kalau tak silap. Awal-awal semester part two dulu. Aku TER-rapat dengan seorang mamat yang PEMALU habis! Actually, aku tak tahu pun dia ni pemalu ke apa. Tapi yang aku tahu, aku pernah nampak dia, kenal gitu-gitu je and langsung tak de niat nak suka kat dia or what so ever. Seriously, waktu mula-mula nampak dia, aku memang tak suka dia. Sampailah dia berusaha untuk dapat kan 'something' yang boleh contact aku. Then, dia keep texting me. Every morning keep wishing me a sweet morning wishes to me. Being so nice to me and like suddenly, I was falling in love with him. Yes I am! Tak caye?? Aku sendiri tak boleh nak caye sebab macam ridiculous gila sampai boleh jatuh hati kat seseorang even trough texting only. HAHA!

Tapi bila dia act like pemalu yang amat. Sampaikan bila terserempak aku pun, dia boleh lari nyorok muka! Aku terus reject! HAHA. Ini kisah benar ok!. Dan ini lah yang dinamakan 'Clash Before Couple' eh? YEKE? hahaha

Moral of the story is guys please don't be too shy and too over-gentlement otherwise you will didn't get awek! BYE!


budak sengal2 cenggini mmg tadak sapa mau lamar! kahh3 XD

><

Wednesday, December 21, 2011

~ Wordless Wednesday ~ | LAW vs MENU pasar malam

Monday, December 19, 2011

ButtonMyButtons™ Promotion! Half Price!




Assalamualaikum...;)




click pic to go to their website 



YEAR-END-SALE!! Okeh ..mesti korang time ni tak lepas dari melakukan kerja-kerja seperti pergi ke atm kuar kan berhelai-helai duit, sarung kasut, naik kereta p bandar turun kat shopping mall then mata tuhh start la mencari 30%, 50%, 60%, 70% kan kan kan?? *aku tahu sebab aku pun sama! hahaha*

Tapi sekarang ni korang takyah susah-susah p bandar ke apa ke naik tren ke lrt ke sebab aku nak suggest kan kat hangpa suma satu ONLINE shopping/ blogshop yang gila banyak discount!!. Websites nya BUTTON MY BUTTONS™.  OK buttonmybuttons menyediakan pelbagai jenis barangan yang exclusive! Serious! Korang tak perlu susah-susah cari kat shopping mall lagi just search those exclusive items on thier websites. Its easy! 

Macam-macam ada! Including tops, dresses, cardi, jackets, sweater, handmade wrislet, handmade bags, handmade sling bags, long printed cardi and etc. Every items here are exclusively designed by Miss Shahida Shariff which is the owner of ButtonMyButtons dan ada juga barangan imported. ButtonMyButtons menawarkan **50% for each items sold here BUT Traditional Not included.

Here are some photos(bags, tops drasses etc) from ButtonMyButtons :

cantikkkk kannnn?? XD


Trust me guys you will never regret by purchasing here. Even me myself had own some items here which are gorgeous cardi and a wonderful handbag. I love both very much!. Tanak tukar lagi dahh! *cehhh :P 

Owh! FYI, ButtonMyButtons was super successful with thier business when they had become such a great sponsor to a various hot artiss!! For example, baru-baru ni, IntanLadyana, WanSharmila, Yuna and many more!. Tak caya?? jom tengok gambar kat bawah nihhh~





Yuna : Traditionl Cloths, Shoes ; Yang lain2 ni pakai Traditional Cloths ^^



ButtonMyButtons™ being a well-known outfit designer among artis, Don't you think it is such a great news? Come on girls, grab your items now! Discount valid until this 25th Dec!

Jangan lepaskan peluang ini! Half Price! Half Price! Retype Half Price again retype Half Price ok Half Price!! Hehe..Don't you think that I was too much here?? HAHA..don't care! Memang excited gilerr3 nih!

Plus, Miss Shahida such a great person. I'm happy dealing a business with her and willing to purchase another item(s) with her again!! weee ;) 

ni sidebar websites BMB, koranng boleh tgk semua items here. 






For further information and details do check or visit on their websites :









Siyes tak rugi, discount available untill this 25th Dec!
**NOTE: All items 50% BUT Traditional Cloths are NOT included ^^


~peace~


Sunday, December 18, 2011

CeritaKL met my sweety ^^



Assalamualaikum...;)

Back to my normal life story. HEHE. Last three weeks, aku jejak KL saje jalan-jalan sebab actually time tu kan baru je masuk semester baru. Jadi, fikir macam baru je masuk tak kan nak balik rumah kan? HAHA So, I had decided to go to KL staying at my sis's house dekat ehem ehem ehem~ :P Lagipun, beliau dah janji nak belanja aku makan kat sana! haha. Sebab dia selalu dengki aku sampai tag gambar makanan-makanan yang dia makan dekat fb. Motip? nak bagi aku jelez!. haha.

Kami makan dekat Nando's at KL Festival City. Kalau tak silap KL Festival City ni baru buka rasanya. kan? kan? kan?



Mia kakak saya dan Kak Zira

makanan nmpak sedap tapi~~ -.-



OK. Then, hari seterusnya deal dengan Atyn a.k.a Fatin Nor Syafikah which is my friend on FB yang dah lama kenal untuk met up. Kami berjumpa di WangsaWalkMall & Jusco Wangsa Maju dan berfoya-foya bersama sambil menonton wayang 'AKU BUKAN TOMBOY'. Cerita ni klaka ok! haha. Dah tengok ke belum??

Atyn ni sweet sangat. Senang rapat dengan orang. Plus, peramah ok! Tapi sayang dia da ada boyfriend la boys! HAHAHA. Hari tu met Atyn dengan boyfie dia sekali and adik Atyn which is Intan Comel. HEE. Boyfie Atyn namanya Ejat. Dia ni student UiTM sama aku tapi pernah nampak sekali je tu pun dari jauhh! haha. Depa suma ok, sporting habis. And jelez sekejap bila tengok Atyn dengan Ejat. ERKK? lalalalala~







Intan, me and Atyn ^^

Ejat, Atyn and me ^^


OK gambar last ye.. hee





Itu saja. Mengantuk dah ni mau rest. BYEEE~ 


~peace~

Wednesday, December 14, 2011

~ Wordless Wednesday ~ | Mesin Penipu -.-"







Tuesday, December 13, 2011

Sponsor for saguhati's winners! by lovely JCS!

Assalamualaikum...;)




Today I nak cerita kan the full story about all my four lucky contestants on CONTEST-MUKA-PELIK-TURNS-TO-BEAUTY.

Before that, I want to announce again the winner! 



GRAND PRIZE!

Nurul Syafi'ah bt Othman

3 pemenang saguhati :
Nur 'Aqilah Binti Md Esa, Ariyah Bt Khidihr, Nur Syabella

Congrats to all of them! XD


*Actually, I just had a last minute agreement about a sponsor for my contest (untuk saguhati). But don't worry because the prize will be delivered on this week. InsyaAllah. ^^

I know that you guys tak tahu apa prize untuk pemenang saguhati kan? Now I nak mention here, pemenang saguhati akan dapat barangan dari JCS !
Antara barangan yang pemenang akan dapat ialah Short Skirt, Satin Fever and Inner Bawal. Setiap 3 pemenang akan dapat ketiga-tiga jenis items ni! Hee~

Some photos of the prizes : 

1)
inner bawal
 2)
short skirt
3)
satin fever



Biggest thanked to SIS AISHA from jcs enterprise because becoming our sponsor. Tehee~



note: To anyone out there yang tetibe rasa macam berminat nak grab/memiliki salah satu barangan diatas sila lah visit their website here! ^^


~peace~
(^^)



p/s: aku makin hari makin busy la..huhu :(

Wednesday, December 7, 2011

~ Wordless Wednesday ~ | comey takk??















Monday, December 5, 2011

Pemenang Contest Muka Pelik Turns To Beauty

Assalamualaikum...;)


Selamat Malam Semua!

Pemenang bagi 'Contest Muka Pelik Turns To Beauty' untuk Grand Prize ialah PESERTA BERNOMBOR 14; Sasha Safi'ah

3 pemenang saguhati :

i) Ieylaz 'Aqilah
ii) Ariya Khidhir
iii)Nur Syabella

TAHNIAH PADA SEMUA! ^^

***

Keputusan ini adalah muktamad. Terima Kasih pada contestants yang lain kerana join contest ini. ^^

***

Pada pemenang-pemenang sila tunggu email dari kami untuk terima hadiah.




P/S : sorry, tak sempat nak update panjang-panjang sebab tak de masa sangat-sangat.. Terpaksa copy paste dari fb je ni..haha.  I will updating about the winner's shoot soon! BYE!


note : now, tengah curi-curi update sebab sebenarnya ada discussion dengan member..haha!






~peace~

Friday, November 25, 2011

Quotes #2 | Gila Gedik Doodle Akuh! ahaha



Assalamualaikum..;)









Ehem..first time melukis/mewarna dengan serious dan jayanya melalui computer. Sebab before this melukis just guna pensel KAYU 2B atas kertas hasil kitaran semula dari kulit KAYU. Maknanya dulu aku main kayuuuuu jeee. HAHA. Sekarang tak main da. Sekarang guna computer. HEH. Apa ek orang panggil benda alah atas ni? Doodles ea kan kan kan? *cehh padahal kat tajuk dah adoo..haha* 

"Eh piza, orang nak wat doodle ,kau pun nak gak" HAHA. Takpe2..memandangkan aku tengah bosan buat masa sekarang ni. Maka dengan automatik nya aku merajinkan diri, tangan, dan pale otak untuk mengodek2 photoshop dengan harapan nak buat doodle yang omeyy2. Tapi hakikatnya, buruk nak mam! HAHA . OK2..pliss pogive (forgive) me if the doodle right over there are very ugly or comot gila. KEH3. This is my pes try (first try). Consider la cikit..hehe. Yang senior2 tuh tolong la tunjuk ajar. HEEEE~ 


OWH ya! Jangan lupa baca quotes tu sekali ok? hehe 

Aku belajar godek2 photoshop nih dalam internet je. Pastu lukis2 tu I had learnt a bit from mama muda dysha! Siyes dia punya doodles memang lawaaa. Kawaiiii! Comeyy. Jom p blog dia HERE!
P/S untuk Dysha: ehem..nanti baby dah lahir bubuh nama kita ea ea?? tehee~
:P


~peace~



p/s: benda alah ni aku buat sampai 2 3 hari! bhahaha :P


Wednesday, November 23, 2011

MY NEW SEMESTER. how was it??


Assalamualaikum...;)




Hari pertama masuk UiTM. Frankly speaking, I’m never register as a new semester student selewat jam 4 setengah petang! Gila sempoi aku gerak cam ciput2 bab 1 hahaha. Tapi Alhamdulillah sempat juga aku daftar. Ecehh..sekali ada yang baca pastu cakap kat aku “eleh, aku daftar pukul 6 setangah petang pun boleh lagi”.  TAPI aku nak bagitahu hangpa suma yang aku MEMANG TAK PERNAH DAFTAR LAMBAT TAHU?! Sebab before this aku datang awal pagi! Hehe.

Aku daftar course haritu hari sabtu lepas. For sure esoknya iaitu hari ahad takdok kelas kan? So what do you expect my feeling on that day? MEMANG BORING OK! Dah lah takde geng. Malam sabtu tu bercadang nak menegok Hindustan. Tapi tak jadi sebab takde subtitle English. ADEKEPATUT?? Terus tido dah lepas tu.

OK. Hari Isnin dah start kuliah dan hari Isnin juga merupakan Hari2 Formal Sedunia. EH? Betul ke? Tapi yang pasti hari Isnin memang wajib pakai baju kurung kat UiTM ni. Kelas start pukul 10.30 pagi dan kelas-kelas seterusnyalah. Tak kan nak cite sume.hehe. Tapi yang paling aku suka, belum pun sampai seminggu dah ada dua kelas cancel dah. Heaven2. Hak3 :P

Semua subjek untuk sem ni boleh dianggarkan 88.88% dalam bentuk pembacaan dan yang 11.12% lagi dalam bentuk pengiraan. I’m I right senior?? HEHE. Untuk subjek LAW sahaja lecturer nya dah suruh spend about 32 hours a week to reading, reading, and reading then memorize. Adehh..terhad lahh waktu aku berfoya-foya lepas ni. Or maybe takde langsung! HUHU. Lagi satu, aku baru nak buat azam tahun baru untuk mencari cinta. Tapi hampehh bila lecturer tersebut cakap gini “ SILA PUTUSKAN SEMUA HUBUNGAN ANDA DENGAN SEMUA! GF/BF ANDA to SCORE ‘A’ ON THIS SUBJECT OTHERWISE YOU FAIL!” Makkkkkk!~ mengugut! Haha. Habislah azam baru aku. Tak kesampaian pulok! Hahaha.

Ok. Itu saja kot cerita untuk new sem aku. Kalau de pape lagi nanti aku cite. BYE!
~peace~

Thursday, November 17, 2011

Layan Bebudak #2




Assalamualaikum...;)


*nak baca entry ni kena baca yang ni dulu baru paham..wink*


HARI KEDUA -Lawatan Sambil Belajar  Bercuti sebenarnya LOL~ Ok2, retype balik. Lawatan Sambil Belajar ke Bandar Hilir Melaka. Kau fikir Bandar Hilir tu banyak shopping je ke? Tempat2 bersejarah  pun banyak tau! HEHE. OK, adik-adik ni termasuk lah aku dan cikgu-cikgunya naik menara Taming Sari. Korang penah? Tak kan? Bila nak mai? hehe. Lepastu, depa p melawat Istana Melaka, Kapal Dagang ape ntah nama nya, naik River Cruise dan lain-lain. 

Waktu ni best sikit sebab depa rapat dengan aku. Hew hew hew. TAPI yang pelat tetap disisi aku. hahaha. Nak tahu yang pelat ni tak tahan dia buat lawak tapi last-last malu diri sendiri. haha. Yang pelat ni namanya Hafiz, ada sorang lagi pelat sikit je namanya Adam. Si Hafiz ni tiba-tiba ngadu kat aku sambil tangan dia tunjuk ke arah Adam sambil cakap 

"dia 'elat' (pelat)'. 

'Dalam hati aku cakap "padahal dia yang pelat -.-' HAHAHA.

Kawan2 dia yang dengar semua pakat2 marah dia sambil jerit2 
"eh, kau yang pelat lahh HAHA". Yang hujung sana pulak duk jerit2 "eh,tak tak, Hafiz yang pelat". HAHA. Semua duk gelak kan dia, tapi dia senyum je. HEE. Takpe lah awak, even awak pelat iteww suka kat awak tau! keh3




Tunggu turn naik #RiverCruise


Dalam kapal 

Istana Melaka

nakai betui budak nieh. haishh~

makan mekdi! Klasss kau mariamm! keh3

rakan seperjuangan mnjadi bodyguard. *kalau perasan budak lelaki paling besaq uhh..tu la adik beliau..*

ini kapal tadi. View dari atas menara #TamingSari





~peace~



p/s: nak tahu yang pelat tu yang mana? ce skodeng gmbar no.3 dari atas..dia yang semangat buat 'peace' sampai tak nmpak muka. Haaa..tu la dia.. hehehe.

Wednesday, November 16, 2011

~ Wordless Wednesday ~ | Quotes #1









Saturday, November 12, 2011

Layan Bebudak #1

Assalamualaikum...;)


Dua hari tak berturut-turut selang beberapa hari, aku habis kan sisa-sisa cuti aku bersama dengan adik-adik Sekolah Tabika Kemas, Berangan Enam, Umbai, Melaka. Memandangkan my second sis merupakan guru tabika tersebut maka dengan suka hatinya beliau, suruh aku jadi bodyguard kepada anak-anak muridnya. Ok, takpe. Aku pergi dengan hati yang rela dan tanpa dipaksa ya. Nasib baik ada 2 ,3 orang anak murid dia yang pelat. Syok aku sakat depa. Hakhakhak :P

Ok, tadi aku mention dua hari aku teman depa pergi event diaorang kan? Hari pertama tu aku join event diaorang iaitu 'Hari Potensi Kanak-kanak bla bla bla...' (tak ingat) -.- Depa masuk acara silat. Tapi kalau masa aku kcik2 tadika dulu masuk acara menari. haha. Baju silat depa tak tahan wehh! Warna pink! HAHA jom CHECKITOUTTTTTT~














Masa hari pertama ni aku tak jadi bodyguard sangat lah sebab parents depa ada. Depa ada baju silat warna PINK! kau ada?? haha






Nak tengok vdeo depa silat tak?? Lama tau. Nak ke tengok?? Kalau nak lain hari aku post ye. hehe



Hari kedua?? sambung lain kali la ea..lalalala~ bye~! :P


~peace~




p/s: kalau nak tahu 'depa' dengan 'diaorang' adalah orang yang sama. Takde beza pun.. kui3




Wednesday, November 9, 2011

~Wordless Wednesday~ | Sweet Couple?? lalalalala~ :P





Tuesday, November 8, 2011

MAKE-UP FREE by PROFESSIONAL MUA UNTUK PEMENANG! ;D



Assalamualaikum...;)



Tambahan information untuk 'CONTEST MUKA PELIK TURNS TO BEAUTY'. Pihak kami dah bersetuju untuk dapat kan MAKE-UP-ARTIS untuk sesi photoshoot untuk pemenang. Kami memilih Suhaib Make Up & Beauty . Dia juga pernah make-up kan beberapa artis. Kalau nak tahu detail pasal MUA ni sila lah pergi ke fanpage beliau. Hasil kerja dia memang superb. Berpuas hati sangat dengan kerja dia dan di bawah ni sebahagian daripada hasil makeup beliau. Jom tengok!


*apesal ayat aku formal sangat nieh*




aku suka make-up yg ni. cantik! klasik gituuu~ ;D











Macam mana? Best tak? Memang best pun! Sebab aku sendiri dah pernah di make-up oleh Suhaib. Aku suka. So, to anyone yang nak try dimake-up-kan oleh MUA jom la join this contest. Tak susah pun, anak2 murid sekolah tadika akak aku pun reti buat MUKA PELIK-PELIK nie. Jom la, apa tunggu lagi, cepat la hantar gambarrrr!! XD



Thursday, November 3, 2011

CONTEST MUKA PELIK TURNS TO BEAUTY (feedback)

Assalamualaikum...;)



Ehem2…. (ecehh..macam ada microfon plakk..keh3 )


Hai semua. Ingat tak entry lepas2, aku ada cakap yang aku nak buat contest?? Haa..sekarang aku nak habaq mai kat hangpa. But before that, I want you all to know that this contest will be open to girls only. KIHKIHKIH. Kenapa? Sebab aku racist .HEH3. Eh, taklah, sebab contest yang aku akan buat ni sebenarnya memang sesuai sangat untuk perempuan saja. Tapi kalau yang lelaki tu teringin ingin ingin dan ingin join. Rasanya bagi chance kat awek hangpa ja lah ye?












Actually, aku nak buat contest ‘MUKA PELIK TURNS TO BEUTY’. Pemenang akan dapat berphotoshoot free dengan Artoukgraphy Kisscamera yang bernilai hampir RM350!!. Not only that, kami akan bagi softcopy 20 keping editing photos anda!. Kami hanya akan pilih seorang sahaja pemenang. Photoshoot itu nanti akan diadakan somewhere around Melaka. Akan ada saguhati 3x.


Cara-caranya gini ye.
#You have to email me your picture at malasnkcite_00@yahoo.com
#Gambar yang macam mana? Ok, hantar gambar muka pelik korang. Stock yang buruk2 sikit macam gambr   aku tu. hahaha. Aku tak akan terima gambar yang cun2 yang hanya akan hantar pada bakal2 mak mentua tu.   Tak ok!.  Aku tak akan terima. KIH3.
#Selepas korang dah hantar satu gambar dekat my email. Aku akan upload dalam fanpage aku.
#And ask your friends to vote your picture.
#Jangan risau 50% sahaja berdasarkan undian di facebook. Lagi 50% mesti la dari aku and my others geng.   HEHE. Tapi ikut budi bicara JURI juga la kan. Yang mana memang deserved menang, akan menang. So,   please ikut arahan dan syarat2 nya ok? : )


Syarat:
1.     Mesti perempuan. yang aww~ tak layan. :P
2.     Yang stay kat Melaka ni di alu-alu kan sangat join. Seluruh negeri pun bulehh.
3.     Pemenang nanti sanggup datang Melaka by their own untuk photoshoot free.
4.     Gambar muka PELIK tanak cun.
5.     Hantar satu gamba pelik korang dekat email ok?
6.     Then minta kawan2 LIKE gamba korang tu.
7.  Terangkan dekat diaorang details pasal contest ni sebab diaorang akan like gamba korang . Mana tahu , kalau  gamba korang tu gila pelik, habis diaorang tak VOTE. Padahal memang contest nak buat muka pelik2 pun.  Paham?
8.     Ikut semua syarat2 di atas.  :)


OK. Pada yang nak join anda dah boleh start hantar picture anda dekat email aku. Tapi kalau tiada positive feedback, maka contest ini akan dibatalkan. Terima Kasih.






PRECAUTION!! tak payah buat entry tepek gamba aku tu..heh :P lalalala~ 




Monday, October 31, 2011

has been tagged by a cute tagger..(11 things about me) checkitoutttttt~~

Assalamualaikum..;)


Haiyooo..kena tagged dengan member a.k.a jiran sebelah taman. Thanks because tagged me. Actually, I don't feel like to complete this tagged. TAPI bila memikirkan yang awak ni budak taman sebelah maka saya pun buat juga lahh tagged ni untuk awak. Saya jawab soalan2 awak ye. *walaupun susah gilaaa! hew hew hew

Owh before that, the person who has been tagged must put these rules on their entry. Clear? Lets see the rules babehh


  • You must post these rules.
  • Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  • Go to their page and tell them why you have tagged him/her. 
  • No tag backs.
  • No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you are reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people. 

*11 things about me*

1) People keep asking me why did you use Fizz in your FB's name? This is because Fizz is one of my short name. Some of my friends called me Fiz. :)  *and i'm adding another z...sajeeee ><

2) A person who always daydreaming all the time. hee

3) Mekdi and pizza hut lover. yummy!

4) Addicted to photography.

5) Love sketching/drawing.

6) Gila suka lagu2 NE-YO. aww aww aww~

7) I don't know people always said that i am so happy-go-lucky a.k.a "gila2". But actually i am sensitive. Maybe by acting like gila2, i can cover up my sadness. huhu.

8) Having a difficulty when wearing fake eyelash. *Erghhh..serious, susah gila pakai. Tak pernah pass! keh3

9) I am the third from my 4 others siblings.

10) Kalau masuk acara sukan lumba lari masa sekolah doulu2 mesti pat nombor  2nd last. kehh3 :P

11) Panas baran . #AM I?? HAHAHAHA.


OK.now i am going to answer all Natasya's questions *yang susahhhhh GILA3 tu .huhu.



1) What is your status now? Single or taken?
Ehem..single and not available until the right time. *jwapan nak skema..wakakaka..ishh2..susah tol soalan

2) Where is your hometown and where do you live?
Aik? kata jiran sebelah taman. Tak kan tak tahu lagi kot?? hehehe :P

3) What is your bf/gf name?    *soalan ni lagi susah! taramm lehh??
NAN HADOOOOO~ 

4) When do you expect to get married?
ehem..again. soalan susah. Erkk? Sama macam awak lahh 25 maybe. hihihi

5) How many times do you break up with your ex?
Ok, makin lama makin susah soalannya yerkk..huhu. Ermm..seingat saya lahh kan TAKPERNAH! sekali kot. kehhh3.

6) What is your weight and height?
Emm yang ni boleh la, tak susah sangat. Berapa ek? 42kg and 155cm. BMI kita pun tak sampai! LOL~

7) What types of girl/boy do you attract?
I will attract to a guy who attract me when I attracted him. Paham?? *Aku pun tak paham. Susah gila soalan. 

8) What kind of music do you prefer to listening to?
R&B like i mentioned above, NE-YO's songs! ;D

9) What brand of shirt/clothes do you wear?
Baby Kiko ..:P

10) What is your jeans size?
Ermm..if i'm not mistaken, it was 27 *kot :P

11) Place you want to go?
My futurehusband's house.. "a.ka. rumah mak bapa mertua" kahh3 :P


MY 11 QUESTIONS.

1) Best tak kena tagged dengan aku?
2)Apa perasaan kau bila aku tagged kau? hakk3
3)What is the best moment that you had ever had? *stock soalan krangan PMR kih3
4)Who always make you happy/laugh?
5)Raya haji ni ada baju raya tak? warna apa? kih3
6)Suka pakai shawl apa? (yang girls la) Yang lelaki suka awek hang pakai apa?
7)Ce describes a bit about my blog nih. Jujur ea. :P
8)Selalu online brapa jam?
9)Kalau waktu malam tu, tak boleh tido, korang buat apa? heh
10)Soalan aku susah tak?
11)Korang dah like fanpage aku ke belum? LOL~


Aku tag kau (s) :

ezmaliza syg
dysha cute
myrulfitri 
cik cira syomel
syabella the vogue
shafiqa aww
athira anak medan
nabila anak medan juga
nurennurain
azaliahjsalleh tomeyy
ilasyarmila the pretty 












Friday, October 28, 2011

Pemanah sedang memanah

Assalamualaikum...;)


@DataranPahlawan,Melaka
*gmbar-hasil-google-mengoogle-tak-sangka-ramai-plak-yang-main-archery-katsini-ce-try-google


tunjuk-ajar-ku-sifu!

yeahhhhh! nmpak hang hilang tension nohh,,hehe 






Nampak tak gambar2 tu?? Semalam punya semalam aku keluar pergi main archery bersama-sama dengan Artouk, Abang Latip and my lil sis. Memandangkan dia terlalu tekun study untuk SPM nya, maka aku pun bawa dia p jalan-jalan, release tension. Eh, kau tension ke dik?? haha..Takpe aku faham. Of course tension kan? Asik study je. HEHE. Aku baru dua kali main benda alah ni. Tapi serious best! *even benda tu berat nak mam! huhu. And orang tu terpaksa bagi aku yang special punyaaa! ( standard kanak2 punya -.-"). 






ini Artouk! =)





takde motip..saje nk bgtahu mekdi wajib! haha
















Gila senang aku update entry ni ek? Ciput je. Takpe2. Nanti aku update banyak2 ea. Haa..lagi satu aku nak buat contest. Sape nak join? erkk? takde? kbai. 

Monday, October 24, 2011

ayat dramatis

Assalamualaikum..;)


Apa yang korang faham tentang ayat dramatis nih? Bagi aku lah kan ayat dramatis ni macam ayat dramatic! hahaha.. ada beza ke dua ni?? takde kan?? saje je cakap macam tu sebab aku dah takde modal untuk menaip dah ni.. haha . Ok, sambung, ce baca bawah ni


DALAM HATI ADA ISI (2)

hati sukar untuk diramal, wujudnya terus kekal..menakluk seluruh anggota dan jiwa, buatkan diri tiada bermaya..itulah hati, jadi berhati-hati..

aku pernah katakan..kerna hati, insan kecewa..kerna hati, insan terseksa..hebatnya pukulan pada hati, buat insan terus mati..mati bukan pada jasad azali, mati pada jiwa yang mendiami..dalam badan dalam diri, ada langsung tak diketahui..

hati..bukan buruk semata-mata, baiknya pasti ada..wujud pada yang bahagia, saat mengenal apa itu chenta..haha..aku cakap apa yang aku tau..bukan sekadar cerita, wujud dalam kenyataan nyata..

dalam hati ada isi..ungkapan yang manis buat insan sedang dilamun chenta..chenta sangat bahagia, tiap detik ingin bersama..si dia dirindukan, saat kau bersendirian..handphonetak lekang ditangan, senyum manis menjadi teman..terasa kelakar bila memandang, saat bahagia mereka berkasih sayang..adoyai..syoknya..terasa diri ingin berchenta, saat melihat mereka bahagia..haha..

kata orang, bila berchenta semuanya sedap..senyum lebar sampai ke pipi, wajah ceria berseri-seri..tiada siapa boleh diganti, hanya dia si jantung hati..haha..
 
dalam hati ada isi..isi hati insan bahagia, kerna terpalit oleh chenta..bagai wabak dalam diri, saat hati sudah dimiliki..


buat pasangan berchenta, semoga kekal selamanya..saat bahagia dikongsi bersama, suka duka cebisan dunia..elakan pertelingkahan, eratkan ikatan..kebahagiaan berpanjangan, itu yang diharapkan..

( bersambung...)

Amacam? Dramatis tak ayat? ahaha


Perasan tak tajuk cerita tu ada (2) and akan (bersambung) , jadi kalau nak baca yang (1) punya sila lahh ke blog member saya di pencacai_chenta (makkk..nama tak bleh blah..kih3).  Ini kerana cerita di atas tu tadi adalah kepunyaan beliau. keh3. Kau pikir aku yang buat? Jangan harap! hahaha. 


Kepada si penulis, bila hang nak sambung cerita hang? dah lama gilaaa. Aku duk tunggu ja ni haaa.


note: ayat2 dia kan best baca jom lahh p blog diaaaaaa!

Thursday, October 20, 2011

OK Fine! Fine!

Assalamualaikum...;)




Apa yang fine? Kau? Alhamdulillah sihat korang kan. Tapi aku tak tanya how are you lagi pun. Wakaka. Ni baru nak tanya. Sihat tak korang? heh. 

Ok sebenarnya aku malas nak cite eh? macam kenal je..email aku! haha. Serious aku cakap aku malas nak cite benda nih dah. Tapi aku rasa tak sedap hati lah kalau tak cite. huhu. Korang nak dengar tak? eh, salah. Korang nak baca tak? Ahhh..lantaklahh nak baca ke tak sebab memang aku akan post pun entry ni jap lagi..hahaha. 

Emm, aku cuma nak tunjuk kan kat korang beberapa ketul bukti. Warning awal-awal jangan gelak. Ok? Deal!
































fine!..hahaha
okbye
~peace~







Tuesday, October 18, 2011

Aku bosan juga lahhh! haha


Assalamualaikum...;)

Ok, cuti semester yang membosankan. Padan muka kau , masa kat kolej dulu beriya-iya kau nak cuti bagai kan. HAHA. Gelak lahh sama wehh. HAHA. Dahh2 cukup2. Tak sabarnya nak busy kan diri dengan assignment semua..whoaaaa. T_T (poyo) haha. Nak tahu apa yang aku buat masa cuti sem ni? Tunggu next entry ok. Actually, aku nak kongsi something pada korang semua. Ada satu entry ni tersangatlah sempoi. Aku rasa macam nak copypaste je segala isi kandungan yang ada dalam entry sorang blogger nih. hehe. Nak sangat. Nakkk sangattt wehhhh! 

Ce tengik nihhh:



















nampak tak kebosanan melampau dia tuh? hehe. Samalah macam yang aku rasa sekarang. Sebab tulahh aku rasa macam nak try copypaste entry dia nih buat sebiji2  macam nieh. boleh? :P  heh3. Sempoi gila kan? Tabik sama lu brooo..hehe :P



Bro nampak gila kebosanan awak disitu ye. sep2. hee







ok tu je byeee~
~peace~




note: pada owner blog tu jangan mareee ye..hehe :P

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥