Wednesday, August 10, 2011

Bagi effect baik punyaaa~

Assalamualaikum...;)

Hai semua! Mood sekarang ialah tengah ada mood. HAHA. Aku tengah ada mood nak update blog. Kalau tengah tak ada mood tu memang aku tak ada mood la kan nak mengupdate blog haha. Lagi satu aku nak cite yang berape hari lepas aku ada pergi Hi Tea under course Banking aku, kan kan kan...aku nak update pasal tu tapi entah kenapa ntah macam tak de mood lak nak update.haha. Asal ntah. Kau tahu nape? Kalau tahu , bagi la tahu kat aku ea. Aku pn nak tahu ni kenapa aku tak update pasal benda tu..hak3. Nanti lahh kalau rajin aku update pasal tu yerkk..tu pun kalau ada orang yang nak baca la kan..hehe :P

Ok, pape pun sekarang ni aku nak cerita pasal effect gambar baik punyaa~ heh
For you information, aku bukan le nak mengedit foto ke hape ke kan hahaha. kau ingat aku pandai?? Saje buat gempak itu tajuk..tapi kan, memang betul pun gempak sebab nya..Aku nak bagitahu yang before this kan kalau korang sumbat gamba dalam blog korang, kita kena buka new tab bagai la kan.. tapi now aku nak share kat korang supaya bila kita klik gamba tu nanti dia xde nak buka2 new tab but juz enlarge/zoom the pic je..Mybe some of you all dah tahu kot benda ni. Tapi pada yang tak tahu tu meh sini ceq ajaq noh..
eh, bukan aku nak ajar tapi nak share je, yang nak ajar tu jap lagi aku bagi link..
ce try tekan gamba bawah ni dulu baru korang cuba buat ea?





perghhhh! kemain besarrrrrr lagiiii!! XD




Ok, now korang plak cuba buat kat blog korang refer link ni k
uzairkate.blogspot



selamat mencuba ;)
~peace~





note: nampak tak besar gmba tu?? tu la yang aku katakan effect baik punyaaaa~ ;D 
: gamba tu ialah one of the pics masa pergi Hi Tea hari tu..hee~
(nak tgk gmba2 yg lain? :P)
: pada 'awak' yang terasa awak buatkan kita punya watermark tu terima kasih la ea, cantik!..tu pun kalau 'awak tu' baca blog nihh..lalalalalala~





25 comments:

Dhia BellamiZam said...

ape ko mrepek ni nokk???dri ats smpi bwh ko ckp aq x phm..huhuhu

eienrazak said...

ehh kawan syafeeqa ke?hehe

FizaFizz said...

@Dhia : hahaha..for more information plz call me ok? haha :P apa yg kau tak paham nok??

FizaFizz said...

@eienrazak : hehe..clssmate pulak..hehe :)

Mr. Uzair said...

ohoo. terjumpa plak blog cik fizz fiza ni. thx backlink :)

btw, taruk lah link blog dekat profile blogspot. senang orang nak jejak.

Happy Blogging :)

tomatokering :) said...

means bile cursor dekat gmbr tu auto dia besar ek ?? :)

FizaFizz said...

@Mr. Uzair : hee...wc2, thankz bg share :)

FizaFizz said...

@tomatokering : haa...kena klik kat gmba tu t gamba jd besar :)

Akulah Pak Lan said...

Function yang bagus kalau blog banyak letak gambaq..blog paklan jarang ada gambaq sendiri..eh silap..tak pernah letak gambaq sendiri (konon top secret tak bg orang kenai la konon..kah kah kah)

kaizen said...

reti buat se-simple jer...


latest entry Antara Hidup & Mati

Nak DUIT RAYA X??

kembatolo™ said...

fuiyoo.. watermark kemain. untunglah ade orang buatkan. hahaha

sYafIk-wAy said...

bila blogger pergi hi tea . hehe

zEri sAfEerA said...

waahhh,,, sgt besar. dah lame cari tuto ni. tengs share :)

syafeeqa said...

malllll tannnjattt boboi. besau gila nok :p

Mr.B[e]ave[R] said...

tutorial yang saya sukew..thanks..senang orang nak view gambar(walaupon xde sapew yang sudi)..=)

Mr.B[e]ave[R] said...

link gak kat post ni tau
=)

urzain hussain said...

like like like..^^

Far8 budak baik said...

hahaha..tetibe gmbar tu
mengambang sendiri..
baru tahu boleh jadi gitu
agagaga..wehhh mmg tak
pandai nk update eh??haha =p
bz mcm org dah ade anak beribu je..
hahaha

~eZmALiZa~ said...

ohh..nice jugak klik gambar jadi besar. selama ni kite guna coding utk besarkan terus gambar tu. no need to click. but this one very unique :)

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

singgah bls kunjungan, tq dear,bole je kalau nak bekerjasama :). InsyaAllah hasil mekapnya yang terbaik. Roger2 aje :D

ILA SYAMILA ♥♥ said...

fiza lawaaaaa. rupanya kawan pija ye. tejumpa pulak belog awak bila belogwalking. ;)

nak follow ! :D

sifu im said...

a ah,,besar la jugak

My MiRa said...

same la kita..mira pon rase macam malas je nak update belog sekarang ni ehehhee


salam kenal :)

mrX said...

just simple jquery i think..actually u blh kecilkan size gambar tu dekat width and height kat dalam code tu. :D

FizaFizz said...

owhh thanks for that info :)

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥