Tuesday, May 17, 2011

Tolong jadi Jantan Man boleh??

Assalamualaikum..;)

" Mula2 jadi kawan baik selama tiga tahun. Akhirnya, bercinta tapi tak sampai pun setahun dah putus. Sebab apa? Entah lah, tak tahu apa sebabnya. Cemburu?? Kenapa nak cemburu? Bukannya aku suka dekat dia pun (orang ketiga) . Dia yang tiba2 datang dekat dengan aku tapi aku masih cinta kat kau tahu!. Tiba2, kau senyap macam itu je. Yang aku ni terpingga-pingga tak tahu status hubungan kita. Tup2 kawan kau pula masej aku cakap kau nak putus dengan aku. Apa barang?? Sungguh tak jantan man (gentleman) la kau ni. Nak putus pun nak suruh orang lain tolong cakap kan? Ok, fine! Aku terima keputusan kau. Baik aku putus daripada bercinta dengan lelaki macam kau! "

Ok, cerita di atas ini adalah rekaan semata2. Tak ada kena mengena dengan sesiapa mahupun aku. 

Kesimpulannya di sini, seorang perempuan paling benci dan menyampah kalau ada lelaki yang tidak gentleman macam apa yang berlaku kat atas tu. Kalau jadi gentleman kan bagus tapi jangan pula over!. Antara ciri2 lelaki jantan man adalah:

~ Berani

~Ikhlas

~Mempertahankan teman wanita

~Jangan bercerita tentag diri sendiri terlalu kerap

~Smart minda smart pakaian

~Kebersihan diri

~Sopan dengan semua orang dalam tindakan dan percakapan.

~Hormat wanita

~Elakkan diri dari bergaduh

dan banyak lagi! Aku ni bukannya pro sangat pun tapi itu adalah pendapat aku. Apa korang suka ke lelaki lembik dan pengecut?? Ada ke patut nak clash pun suruh kawan yang cakapkan. Tak masuk akal betul. haha. Ok, apa2 pun lelaki2 yang di luar sana tu sila la jadi jantan man ye! hehe.


note: kalau terkurang sila tmbah kan, kalau terlebih i'm sorry! :P


sumber: poket doremon
Followers

♥kisahlovelymyrtle♥