Thursday, November 17, 2011

Layan Bebudak #2




Assalamualaikum...;)


*nak baca entry ni kena baca yang ni dulu baru paham..wink*


HARI KEDUA -Lawatan Sambil Belajar  Bercuti sebenarnya LOL~ Ok2, retype balik. Lawatan Sambil Belajar ke Bandar Hilir Melaka. Kau fikir Bandar Hilir tu banyak shopping je ke? Tempat2 bersejarah  pun banyak tau! HEHE. OK, adik-adik ni termasuk lah aku dan cikgu-cikgunya naik menara Taming Sari. Korang penah? Tak kan? Bila nak mai? hehe. Lepastu, depa p melawat Istana Melaka, Kapal Dagang ape ntah nama nya, naik River Cruise dan lain-lain. 

Waktu ni best sikit sebab depa rapat dengan aku. Hew hew hew. TAPI yang pelat tetap disisi aku. hahaha. Nak tahu yang pelat ni tak tahan dia buat lawak tapi last-last malu diri sendiri. haha. Yang pelat ni namanya Hafiz, ada sorang lagi pelat sikit je namanya Adam. Si Hafiz ni tiba-tiba ngadu kat aku sambil tangan dia tunjuk ke arah Adam sambil cakap 

"dia 'elat' (pelat)'. 

'Dalam hati aku cakap "padahal dia yang pelat -.-' HAHAHA.

Kawan2 dia yang dengar semua pakat2 marah dia sambil jerit2 
"eh, kau yang pelat lahh HAHA". Yang hujung sana pulak duk jerit2 "eh,tak tak, Hafiz yang pelat". HAHA. Semua duk gelak kan dia, tapi dia senyum je. HEE. Takpe lah awak, even awak pelat iteww suka kat awak tau! keh3




Tunggu turn naik #RiverCruise


Dalam kapal 

Istana Melaka

nakai betui budak nieh. haishh~

makan mekdi! Klasss kau mariamm! keh3

rakan seperjuangan mnjadi bodyguard. *kalau perasan budak lelaki paling besaq uhh..tu la adik beliau..*

ini kapal tadi. View dari atas menara #TamingSari





~peace~



p/s: nak tahu yang pelat tu yang mana? ce skodeng gmbar no.3 dari atas..dia yang semangat buat 'peace' sampai tak nmpak muka. Haaa..tu la dia.. hehehe.

7 comments:

Akulah Pak Lan said...

Gadis yang pandai deal dengan bebudak adalah gadis yang sesuai dijadikan calob bini. sekian

azalia hjsalleh said...

hoho pelat nie chumel.

ada kwn kita pelat huruf r. lari jd lawi.
bila tgk dia buat presentation, mcm org France pun ada. tp suka sbb sdp je bunyi

Brush said...

laaa... melawat melaka ke?? awat x habaq... ruamah dekat je ngan banda hilir tu.. hahahah

syafeeqa said...

cehhh~~ bandar hilir jaaa. jauh nauu kan :p

FariehanIbrahim [LBC] said...

aloLoo..mesti ltih kawal bebudak nie.
tp nasib bek depa comel! :D

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

bes er dpt jalan2 melaka

solo sniper said...

ite nak aiskerim totelat.. akak lanje.. :D

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥