Friday, November 25, 2011

Quotes #2 | Gila Gedik Doodle Akuh! ahaha



Assalamualaikum..;)









Ehem..first time melukis/mewarna dengan serious dan jayanya melalui computer. Sebab before this melukis just guna pensel KAYU 2B atas kertas hasil kitaran semula dari kulit KAYU. Maknanya dulu aku main kayuuuuu jeee. HAHA. Sekarang tak main da. Sekarang guna computer. HEH. Apa ek orang panggil benda alah atas ni? Doodles ea kan kan kan? *cehh padahal kat tajuk dah adoo..haha* 

"Eh piza, orang nak wat doodle ,kau pun nak gak" HAHA. Takpe2..memandangkan aku tengah bosan buat masa sekarang ni. Maka dengan automatik nya aku merajinkan diri, tangan, dan pale otak untuk mengodek2 photoshop dengan harapan nak buat doodle yang omeyy2. Tapi hakikatnya, buruk nak mam! HAHA . OK2..pliss pogive (forgive) me if the doodle right over there are very ugly or comot gila. KEH3. This is my pes try (first try). Consider la cikit..hehe. Yang senior2 tuh tolong la tunjuk ajar. HEEEE~ 


OWH ya! Jangan lupa baca quotes tu sekali ok? hehe 

Aku belajar godek2 photoshop nih dalam internet je. Pastu lukis2 tu I had learnt a bit from mama muda dysha! Siyes dia punya doodles memang lawaaa. Kawaiiii! Comeyy. Jom p blog dia HERE!
P/S untuk Dysha: ehem..nanti baby dah lahir bubuh nama kita ea ea?? tehee~
:P


~peace~



p/s: benda alah ni aku buat sampai 2 3 hari! bhahaha :P


17 comments:

al_hakim said...

memang gila+gedik..=P btw comel la

Anonymous said...

cartoon u lukis nih mcm u je hekhek... (syeodieLEE.ART)

FizaFizz said...

@al-hakim : haha..MEMANG GEDIKKK KAN3? haha

@syeodie : Abess..muka i muka cartoon la ea?? haha

HANEMSO said...

atototo berdodol....eh berdoodle pulek ..cantik2..dah kreatif dah skrg..bdk AD kate kan :P

Gadis Acoustic's said...

comel-comel...

mrX said...

buat la tutorial camner nk lukis ni...nak belajar jugak..pleaase piza comel....

azalia hjsalleh said...

chumel ;)

♥ HanaHyun ♥ said...

sy nk tny..cmne ek buat doodles?sy tgk ramai org buat tp sy xtau nak buat cmne...

Akulah Pak Lan said...

noh start buat doodle plak. esok nak buat apa plak? mee sanggul? eh apa ada kena mengena dgn mee sanggul. haha

agak2 susah tak nak lukis doodle pakai tab? haha

amy syahirah said...

lawa apeeee . gila3 lawa! mana ade comot , =)

Nurul Iman Rosman said...

alaa, gedik2 pon COMEL ape.

comel sangat-sangat, suke tengok and bace ayat dia :D

Athirah Medan said...

cun apa kau mendoodle. Aku tak reti pun -.-

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

wahhh sgt comel ok... nti sy nk tnung muka fiza br bby comel mcm fiza^^

FizaFizz said...

@hanem : bdk AD wanna be senarnya..huhu

@mrX : aiyooo! iteww pun baru blaja..tak layak ajar org..eh? hahaha

@azalia : tak comel! comot! huhu

FizaFizz said...

@hana : erkk? tak pndai nk aja! huhu..tp kat blog dysha uh ada wat tuto! p la tgk! hee

@paklan : guna tab paklan uh??mmg bg setahun pun tak jadi2 gak..haha!

@amy : eh? taknmpak comot ke? Alhamdulillah..aiseyyy~ ada je comot tu haaa

FizaFizz said...

@atira : keh3..aku main buat je niehh..haha!

FizaFizz said...

@dysha : haha...takde lahh.mesti baby dysha comel mcm dysha..hehe

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥