Monday, October 31, 2011

has been tagged by a cute tagger..(11 things about me) checkitoutttttt~~

Assalamualaikum..;)


Haiyooo..kena tagged dengan member a.k.a jiran sebelah taman. Thanks because tagged me. Actually, I don't feel like to complete this tagged. TAPI bila memikirkan yang awak ni budak taman sebelah maka saya pun buat juga lahh tagged ni untuk awak. Saya jawab soalan2 awak ye. *walaupun susah gilaaa! hew hew hew

Owh before that, the person who has been tagged must put these rules on their entry. Clear? Lets see the rules babehh


  • You must post these rules.
  • Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  • Go to their page and tell them why you have tagged him/her. 
  • No tag backs.
  • No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you are reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people. 

*11 things about me*

1) People keep asking me why did you use Fizz in your FB's name? This is because Fizz is one of my short name. Some of my friends called me Fiz. :)  *and i'm adding another z...sajeeee ><

2) A person who always daydreaming all the time. hee

3) Mekdi and pizza hut lover. yummy!

4) Addicted to photography.

5) Love sketching/drawing.

6) Gila suka lagu2 NE-YO. aww aww aww~

7) I don't know people always said that i am so happy-go-lucky a.k.a "gila2". But actually i am sensitive. Maybe by acting like gila2, i can cover up my sadness. huhu.

8) Having a difficulty when wearing fake eyelash. *Erghhh..serious, susah gila pakai. Tak pernah pass! keh3

9) I am the third from my 4 others siblings.

10) Kalau masuk acara sukan lumba lari masa sekolah doulu2 mesti pat nombor  2nd last. kehh3 :P

11) Panas baran . #AM I?? HAHAHAHA.


OK.now i am going to answer all Natasya's questions *yang susahhhhh GILA3 tu .huhu.



1) What is your status now? Single or taken?
Ehem..single and not available until the right time. *jwapan nak skema..wakakaka..ishh2..susah tol soalan

2) Where is your hometown and where do you live?
Aik? kata jiran sebelah taman. Tak kan tak tahu lagi kot?? hehehe :P

3) What is your bf/gf name?    *soalan ni lagi susah! taramm lehh??
NAN HADOOOOO~ 

4) When do you expect to get married?
ehem..again. soalan susah. Erkk? Sama macam awak lahh 25 maybe. hihihi

5) How many times do you break up with your ex?
Ok, makin lama makin susah soalannya yerkk..huhu. Ermm..seingat saya lahh kan TAKPERNAH! sekali kot. kehhh3.

6) What is your weight and height?
Emm yang ni boleh la, tak susah sangat. Berapa ek? 42kg and 155cm. BMI kita pun tak sampai! LOL~

7) What types of girl/boy do you attract?
I will attract to a guy who attract me when I attracted him. Paham?? *Aku pun tak paham. Susah gila soalan. 

8) What kind of music do you prefer to listening to?
R&B like i mentioned above, NE-YO's songs! ;D

9) What brand of shirt/clothes do you wear?
Baby Kiko ..:P

10) What is your jeans size?
Ermm..if i'm not mistaken, it was 27 *kot :P

11) Place you want to go?
My futurehusband's house.. "a.ka. rumah mak bapa mertua" kahh3 :P


MY 11 QUESTIONS.

1) Best tak kena tagged dengan aku?
2)Apa perasaan kau bila aku tagged kau? hakk3
3)What is the best moment that you had ever had? *stock soalan krangan PMR kih3
4)Who always make you happy/laugh?
5)Raya haji ni ada baju raya tak? warna apa? kih3
6)Suka pakai shawl apa? (yang girls la) Yang lelaki suka awek hang pakai apa?
7)Ce describes a bit about my blog nih. Jujur ea. :P
8)Selalu online brapa jam?
9)Kalau waktu malam tu, tak boleh tido, korang buat apa? heh
10)Soalan aku susah tak?
11)Korang dah like fanpage aku ke belum? LOL~


Aku tag kau (s) :

ezmaliza syg
dysha cute
myrulfitri 
cik cira syomel
syabella the vogue
shafiqa aww
athira anak medan
nabila anak medan juga
nurennurain
azaliahjsalleh tomeyy
ilasyarmila the pretty 












Friday, October 28, 2011

Pemanah sedang memanah

Assalamualaikum...;)


@DataranPahlawan,Melaka
*gmbar-hasil-google-mengoogle-tak-sangka-ramai-plak-yang-main-archery-katsini-ce-try-google


tunjuk-ajar-ku-sifu!

yeahhhhh! nmpak hang hilang tension nohh,,hehe 






Nampak tak gambar2 tu?? Semalam punya semalam aku keluar pergi main archery bersama-sama dengan Artouk, Abang Latip and my lil sis. Memandangkan dia terlalu tekun study untuk SPM nya, maka aku pun bawa dia p jalan-jalan, release tension. Eh, kau tension ke dik?? haha..Takpe aku faham. Of course tension kan? Asik study je. HEHE. Aku baru dua kali main benda alah ni. Tapi serious best! *even benda tu berat nak mam! huhu. And orang tu terpaksa bagi aku yang special punyaaa! ( standard kanak2 punya -.-"). 






ini Artouk! =)





takde motip..saje nk bgtahu mekdi wajib! haha
















Gila senang aku update entry ni ek? Ciput je. Takpe2. Nanti aku update banyak2 ea. Haa..lagi satu aku nak buat contest. Sape nak join? erkk? takde? kbai. 

Monday, October 24, 2011

ayat dramatis

Assalamualaikum..;)


Apa yang korang faham tentang ayat dramatis nih? Bagi aku lah kan ayat dramatis ni macam ayat dramatic! hahaha.. ada beza ke dua ni?? takde kan?? saje je cakap macam tu sebab aku dah takde modal untuk menaip dah ni.. haha . Ok, sambung, ce baca bawah ni


DALAM HATI ADA ISI (2)

hati sukar untuk diramal, wujudnya terus kekal..menakluk seluruh anggota dan jiwa, buatkan diri tiada bermaya..itulah hati, jadi berhati-hati..

aku pernah katakan..kerna hati, insan kecewa..kerna hati, insan terseksa..hebatnya pukulan pada hati, buat insan terus mati..mati bukan pada jasad azali, mati pada jiwa yang mendiami..dalam badan dalam diri, ada langsung tak diketahui..

hati..bukan buruk semata-mata, baiknya pasti ada..wujud pada yang bahagia, saat mengenal apa itu chenta..haha..aku cakap apa yang aku tau..bukan sekadar cerita, wujud dalam kenyataan nyata..

dalam hati ada isi..ungkapan yang manis buat insan sedang dilamun chenta..chenta sangat bahagia, tiap detik ingin bersama..si dia dirindukan, saat kau bersendirian..handphonetak lekang ditangan, senyum manis menjadi teman..terasa kelakar bila memandang, saat bahagia mereka berkasih sayang..adoyai..syoknya..terasa diri ingin berchenta, saat melihat mereka bahagia..haha..

kata orang, bila berchenta semuanya sedap..senyum lebar sampai ke pipi, wajah ceria berseri-seri..tiada siapa boleh diganti, hanya dia si jantung hati..haha..
 
dalam hati ada isi..isi hati insan bahagia, kerna terpalit oleh chenta..bagai wabak dalam diri, saat hati sudah dimiliki..


buat pasangan berchenta, semoga kekal selamanya..saat bahagia dikongsi bersama, suka duka cebisan dunia..elakan pertelingkahan, eratkan ikatan..kebahagiaan berpanjangan, itu yang diharapkan..

( bersambung...)

Amacam? Dramatis tak ayat? ahaha


Perasan tak tajuk cerita tu ada (2) and akan (bersambung) , jadi kalau nak baca yang (1) punya sila lahh ke blog member saya di pencacai_chenta (makkk..nama tak bleh blah..kih3).  Ini kerana cerita di atas tu tadi adalah kepunyaan beliau. keh3. Kau pikir aku yang buat? Jangan harap! hahaha. 


Kepada si penulis, bila hang nak sambung cerita hang? dah lama gilaaa. Aku duk tunggu ja ni haaa.


note: ayat2 dia kan best baca jom lahh p blog diaaaaaa!

Thursday, October 20, 2011

OK Fine! Fine!

Assalamualaikum...;)




Apa yang fine? Kau? Alhamdulillah sihat korang kan. Tapi aku tak tanya how are you lagi pun. Wakaka. Ni baru nak tanya. Sihat tak korang? heh. 

Ok sebenarnya aku malas nak cite eh? macam kenal je..email aku! haha. Serious aku cakap aku malas nak cite benda nih dah. Tapi aku rasa tak sedap hati lah kalau tak cite. huhu. Korang nak dengar tak? eh, salah. Korang nak baca tak? Ahhh..lantaklahh nak baca ke tak sebab memang aku akan post pun entry ni jap lagi..hahaha. 

Emm, aku cuma nak tunjuk kan kat korang beberapa ketul bukti. Warning awal-awal jangan gelak. Ok? Deal!
































fine!..hahaha
okbye
~peace~







Tuesday, October 18, 2011

Aku bosan juga lahhh! haha


Assalamualaikum...;)

Ok, cuti semester yang membosankan. Padan muka kau , masa kat kolej dulu beriya-iya kau nak cuti bagai kan. HAHA. Gelak lahh sama wehh. HAHA. Dahh2 cukup2. Tak sabarnya nak busy kan diri dengan assignment semua..whoaaaa. T_T (poyo) haha. Nak tahu apa yang aku buat masa cuti sem ni? Tunggu next entry ok. Actually, aku nak kongsi something pada korang semua. Ada satu entry ni tersangatlah sempoi. Aku rasa macam nak copypaste je segala isi kandungan yang ada dalam entry sorang blogger nih. hehe. Nak sangat. Nakkk sangattt wehhhh! 

Ce tengik nihhh:



















nampak tak kebosanan melampau dia tuh? hehe. Samalah macam yang aku rasa sekarang. Sebab tulahh aku rasa macam nak try copypaste entry dia nih buat sebiji2  macam nieh. boleh? :P  heh3. Sempoi gila kan? Tabik sama lu brooo..hehe :P



Bro nampak gila kebosanan awak disitu ye. sep2. hee







ok tu je byeee~
~peace~




note: pada owner blog tu jangan mareee ye..hehe :P

Friday, October 14, 2011

Plastik kata kau??

Assalamualaikum...;)


Entry ini telah diperam selama beberapa minggu lepas. Hehe. Nak baca, baca tanak baca sudahhh! haha. 


Ok, sebenarnya aku tak tahu pun yang ada orang cakap aku bermukaplastik. Hahaha! Siyes kelaka. Kenapa kelakar? Sebab memang kelakarrr pun.. kau tak rasa benda ni kelakar ke?? Haha. Frankly speaking, I am not plastic! Aku tak guna apa2 plastik untuk tepek kat muka aku nih. Siyes! And aku juga takde la nak katakan kat sini yang aku ni natural beauty. Wakakaka. Siyes! Takde niat pun nak cakap macam tu. Ahuhuhu. Dengan terbangkitnya isu tersebut cehh isu kauu..haha..maka, terhasil lah vlog ini.







*yang dah tengok takpayah tengok ><


video
Tak plan pun nak buat benda ni. Huhu.





Kebetulan adik lelaki tunggal saya turun Melaka semata-mata nak jumpa saya.* ok, tipu, actually tak tahu apa sebab dia datang Melaka sebenarnya. Katanya nak merantau. Tapi kemungkinan besar memang dia nak jumpa aku! HAHAHA. Jumpa akak dia kan? Haruslahh! HAHA. Sorry dik akak tak berkesempatan jumpa adik nun Pahang sanun takpun ke rumah awak di KL. huhu. 







comel kan adik saya haha.

ini mamat. spm's candidate. dia sgt tinggi! ke aku yang ___?? haha 

















Oh ya! Ada member saya cakap "eh, aku tak pernah pula dengar muka macam plastik, perangai plastik ada lahh!" hahaha. Betul jugak tu. What say you guys?? ;D





~peace~




note: Special thanks tu my adiks Mas Ahmad Safwan dan juga adik Mamat. Hee ;)

Thursday, October 13, 2011

aku asik ingat kat kau tahu!



Assalamualaikum






Aku asik ingat kat kau je. 
Bila aku sorang-sorang aku ingat kau. 
Bila aku takde buat apa-apa pun aku ingat kat kau.
 Bila makan ingat kau. 
Bila tengok tb ingat kau.
 Bila tengok laptop pun ingat kau.
Bila nak tidur pun ingat kat kau.
 Bila kluar jalan-jalan pun ingat kat kau juga.

Senang kata, hari-hari aku ingat kat kau lahhh bantal busukkk!! Huhu. 

Ketahuilahh rakan-rakan bahawa bantal busuk aku tertinggal dekat dalam bilik (kolej) waktu nak balik rumah hari tu. Excited sangat nak balik sampai terlupa dia. Huhu. Nasib baik one of my roommates tolong simpan kan. Dia bawa balik ke rumah dia. She is my senior and she said :










ermm, boleh tu memang lah boleh kak, tapi saya jelez! huhu. Jaga baik-baik. 






~peace~
bye!






note: nama je bantal busuk tapi wangi tauuuu! HAHAHA!
kau ada?? 









Thursday, October 6, 2011

Kenapa Braces Mahal??

Assalamualaikum..;)


You guys nak tahu? Dulu orang pakai braces bukan macam sekarang nih. Dulu punya braces siap ada helmet. Pernah tengok tak?? Macam ni haa

















Aku tak tahu pulak kat Malaysia ni dulu ada orang pakai braces macam ni ke tak. hehe. Setahu aku, yang pakai macam ni hanya di luar negara je kot. Maklum la, dulu tak berteknologi sangat macam sekarang ni kan. Dulu guna helmet, dari dawai dekat gigi sambung terus kat kepala (helmet). Gambar kat atas ni tak rupa helmet pun tapi macam ni la juga bentuknya. Aku tak dapat search pulak gambar yang sebetulnya. Ermmm, cuba kau bayangkan, kalaulah sekarang ni takde teknologi canggih, and kau pulak nak pakai braces, pastu kena pakai yang berhelmet ni. Aku rasa memang tak aman hidup. Nak gerak sana sini pun tak boleh. Nak makan pun tak lalu. Orang pandang pelik je kan. haha. Seksa je aku tengok. Tapi nasib baik lah zaman sekarang ni dah berubah dengan ada nya teknologi moden lagi canggih kan?. Tak susah orang nak makan bila pakai braces macam ni. hehe. 







Haaa..sekarang kau ada nampak sikit tak jawapan yang aku nak bagi pada soalan kat atas tu tadi??. Sebenarnya, braces ni jadi mahal bila ianya diperbuat/diproses melalui teknologi canggih dan jarang sekali dapat. Material dia lagilahh, semuanya import maa~. Mana ada buatan sendiri. Mau buatan sendiri p amek helmet ayah hang then cari mana2 dawai yang berkenan. Pastu pandai2 lah cari gam ke stapler ke bagi lekat dekat gigi then sambung terus pada helmet tadi tu. keh3 :P *ok da mengarut. huhu

kenapa mahal? sebab kos2 untuk bahan2 yang digunakan termasuklah kos bahan rawatan, kos bahan disposable (macam bahan yang digunakan sekali sahaja cthnya: glove, mask, penyedut air liur, cawan, bib yang terletak di dada pesakit, jarum suntikan dan sebagainya), kos bahan untuk memastikan semua bahan bebas dari kuman (cthnya: autoclave iaitu mesin yang digunakan untuk memasak barang2 rawatan) dan juga cecair pembunuh kuman. 

Sekarang korang paham kan kenapa mahal? Benda ni mahal, juga disebabkan kepakaran doktor2 pakar la kan. Diaorang belajar buat research semua mesti gaji mau mashyukkk kann? HAHA. Susah kot nak maintain kan or nak adjust kan gigi orang yang berbraces nih. Macam aku ni haa, nampak je aku dah tak pakai braces tapi sebenarnya aku still have an appointment with tuan doktor untuk cek gigi aku ni haa.. *aku kena pakai retainer (tapi macam biasa tak sedar diri, tak nak pakai. haha).



ok..nak info lagi pasal kenapa braces mahal?? sini ok?

~peace~





note: kenapa aku post entry pasal braces?? sebab aku rindu beliau(braces).
bye!





Wednesday, October 5, 2011

~Wordless Wednesday~ | Mana saya??





Followers

♥kisahlovelymyrtle♥