Tuesday, May 10, 2011

♥ NORA ELENA = KASIH YANG SUCI ♥

Assalamualaikum..;)

Sedang aku duduk2 depan tv pukul 7.30 p.m. tadi, adik aku tukar channel tv3. Aku pun ikut tengok lah tanpa mengetahui cerita apa..huhu. Sekali aku dengar sorang pelakon ni sebut nama Elena!, Seth!, Amir! and jalan cerita dia pun aku raca macam familiar je dalam pale otak aku.huhu. Then aku tekan info dekat remote control. Ya! Sahh! Cerita nih diadaptasi dari novel Kasih Yang Suci! Cuma tajuk dekat dalam tv je lain jadi NORA ELENA.
Ok, Fine! Kenapa aku baru tahu?? Padahal orang lain dah lama tahu kot..huhu. Tapi kira ok lah kan aku sempat tengok episod 2 ni? Baru episod 2 wehh!! weee~.*tapi jangan harap la fiza oii kau  dapat tgk cite nih sampai habis, da nak masuk sem baru kot! huhu..padan muka kau fiza! huh! 

Dulu aku pernah post entry pasal aku baca novel ni..dekat SINI.






sinopsis belakang buku:


Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru...

Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.

"Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua." tegas Seth.

Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya... Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?

Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa... saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima.

Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.



now sinopsis drama ni pula..:)





* budi baik pak google..:)




Diadaptasi dari salah satu novel popular terbitan Karangkraf – Kasih Yang Suci, mengisahkan tentang perjalanan hidup NORA ELENA yang dihantui pengalaman pahit akibat dirogol 10 tahun yang lalu.

Walaupun sukar untuk melupakan insiden hitam tersebut, kini beliau selesa menjalankan kehidupannya seperti normal dan bakal mengahwini Idham. Namun, keadaan mula berubah setelah bertemu Seth Tan. Idham bercadang untuk membatalkan majlis perkahwinannya dengan Nora Elena setelah menerima satu panggilan misteri yang menceritakan perihal Nora Elena yang bukan lagi seorang perawan.

Lebih mendebarkan, Seth Tan menawarkan dirinya untuk menggantikan tempat Idham di dalam majlis perkahwinan tersebut kerana masa semakin suntuk. Apakah yang akan berlaku kepada Seth Tan, dan siapakah watak di sebalik panggilan misteri tersebut?






Sorry guys nampak sangat aku teruja ya di situ..Padahal orang lain da lama tahu kot.bhahaha..:P
Apa2 pun tadi aku terlebih xcited sampai cite kat adik aku, macam mana perjalanan cite dia..sampai habis!! hehe.
Yang adik aku ni pula banyak benau yang dia tanya. Aku pula ingat semua kan.haha..

Tu je..bye! ;)

~peace~





16 comments:

OreO HitaM said...

<---tak pernah baca novel...

So i lg tak tau..

FizaFizz said...

huhu..x pnah bca ea?? alala sian2..ce tgk drama tu..bestt kot! huhu

chai yuaie said...

haha..
tibe2 rasa nak gi mpH esok beli novel tuh..
thanks dak kkecik..
memang suke tol kalau kisah owang x suke jadi suke nie

FizaFizz said...

huhu..kan3? mmg best pun kak! hehe

Rtp Farra Arisha said...

ohhh unlickily, i'm not a good novels lover! :( wuhuhu

FizaFizz said...

but are u a good tv dramas lover? u can still watch it on tv maa~ :)
seriously, this drama was cool gila! hehe

erysweetie said...

huwah...tetibe rindu nak baca novel cam dedulu... sepi tanpa cinta best!!

dulu sampai nangis2 kot bace novel..hehe

FizaFizz said...

huhu..that one memang sedih gila kan! :)

tieka said...

ada lagi ke novel tu??nk gak beli..huhuhu..

FizaFizz said...

err,,not sure la dear..dah lama kot novel ni..huhu

azalia hjsalleh said...

layan jugak cite nie kat tb. cmbest

FizaFizz said...

azalia: bukan mcm best..mmg best pun! hehe :)

|ShaChaPe'ah| said...

laaa...
yeke?akk bru tau..
akk follow kot cite nie..juz tu la..kdg2 ade part yg trtggl..hehe;p
btw, nak pnjm novel tu!hehe;p

FizaFizz said...

~kak Sha : baca novel lagi best! hehe...tapi ok la yg kat tb tu..ya2,jom2 follow cite tu sampai habis!! :) erkk? nk pinjam? ni pun sy kebas kawan punya..hehehe..xde kat saya da..huhu :)

zEri sAfEerA said...

hehe :D sy pon br mggu lpas kot tngok. tp x pnah bc pon novel ni. kwn je pnah cite. 2 pon ingat2 lupe. hehe :D

FizaFizz said...

hehe..ada geng, suka tengok cite ni..:)

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥