Wednesday, September 7, 2011

Hari Raya Punya Cerita | Friends

Assalamualaikum...;)



Sambungan cerita raya. Kali ini mahu cerita pasal raya bersama-sama dengan kawan2 dan rakan2. (takde beza pun dua nih). Kalau tak silap, pada raya ke-3 me and my friends berjalan raya. Kami telah lama bersahabat since form1 until now and insyaAllah forever! Yang join konvoi raya ni, lebih kurang dalam 20 lebih orang. Ada yang drive and ada juga yang ride. Agak banyak juga rumah sahabat lama yang kami sempat beraya. Rumah-rumah cikgu-cikgu pun kami beraya, rumah makcik kimia and makcik fizik pun sama (pembantu makmal waktu sekolah dahulu). Kitaorang agak rapat dengan The Makcik(s) Kimia nih. Sorry cik, dah biasa panggil nama makcik as “makcik kimia”. Kauorang jangan ingat ‘makcik kimia' ni berbahaya pulak sebab ada bahan kimia. Saje je panggil macam tu. Hehe. Makcik! Thanks sangat2 sebab jaga kitaorang masa sekolah dulu. Makcik nih dulu rajin sangat bagi kitaorang makanan dan minuman. Time ada kelas tambahan memang dia akan bagi minum setiap seorang. Alahaii, rindunya time tuh! (ceit! Rindu time nak minum free je..kih3 :P).


Aku yang tidak mempunyai lesen kereta mahupun moto hanya mampu menumpang kawan2 sahaja. Konvoi raya ni tak ada lah besar mana tapi adalah dalam 3 bijik kereta, bilangan yang membawa moto pula lebih dari sepuluh kot. Tak sure lahh. Kami beraya di area2 Melaka sahaja tidak keluar dari negeri ini pun. Paling jauh pun dekat Telok Mas. Tahu?? Tak tahu? Senyap sudehh.kih3 :P. Memulakan operasi beraya dan menyerbu rumah ke rumah dalam pukul 10.30 pagi dan berakhir pada pukul 8.00 malam. Dan rumah terakhir itu adalah rumah aku. Haha.

Tengok gambar jom!






lelaki melayu terakhir (lahh konon! duduk bersila atas lantai bagai! hak3)

hantu peace~


sila cari 'makcik makmal' tersembunyi~

ini dia makcik kimia kesygan! ;')

ni bukan makcik kimia ea..ini cikguuuuu! ;')


membe lama!




lelaki melayu terakhir lagi ke?? haha



berborak~berbual~bergosip~ :P

candid ngok ngek sape tangkap ntah..-.-"


Before nak update blog ni tadi, aku sempat balek2 balik gambar2 yang ada and aku find out something yang menarik sepanjang berlangsungnya operasi beraya nih. hehe. Iaitu acara suap menyuap takpun makan bersuap. kah3 macam orang kawen plak ada makan bersuap. Ce tengok~







time ni sii baju biru kena suap 2 orang sekali gus..termasuk aku! keh3 :P

owhhh..so sweetttt! ;)

lagi sweet!! yang ni tiap2 tahun ada acara suap menyuap! last year pun ada tau! orang yang sama! kih3 ;P


As I mentioned above, aku balik dalam pukul 8 malam lebih. Bila sampai rumah je, mak bagitahu suruh siap2 cepat sebab nak pergi rumah sedara ada buat bbq and ikan bakar. And I wass like…erkk?? Penat gila! And dengan rush nya aku bersiap2 untuk ke sana pulak. And bila dah sampai sana, makan tak hengat!! Penat pun hilanggg! Ikan bakar, kerang bakar sedappp woooo~

Ada lagi tak siapa2 buat open house?? Taknak jemput ke?? Hehe :P








~peace~
;)














: mood sekarang
~ 1st, rasa heppi sangat2 bila balik2 kelas je, masuk bilik, bilik dalam keadaan kemas, bersih, teratur je. Thankz adik junior sebab kemas bilik KITA! ~hilang penat aku.."untunglah ada adik junior!" *cakap kat diri sendiri lalalalala~

~2nd, heppi bila seorang rakan telah bertunang! Tahniah! ;)

~3rd, lagi heppi bila final test dah habes tadi, hanya tinggal nak prepared for FINAL EXAM pulak!! whoooaa :O 


12 comments:

Rtp Farra Arisha said...

seronoknyaaaaaaaaa makan2, hangout dgn kawan2 waktu raya!! :))

sweetnya kalian..suap-menyuap lagi..hehehe..

Cik Bambam said...

wahhhh...dah lama x jalan raya ngan x-skulmate!!huhuhu

kembatolo™ said...

perghh.. bersimpuh tuuu.. hahaha

Miss Lalunn said...

seronok nye raye dia... heheh :) ala... tk smpat gi rumah fiza kan ;) tapelahh , next year la jwpnye ye.. gud luck final dear :)

Akulah Pak Lan said...

Best dapat beraya bersama kwn2. Nanti kalau dah kerja n kawen semua dah ada comitment masing2..mesti susah dah nak jumpa

sifu im said...

jah..x puas lagi ke beraya??hoho

haidi takeAfoto said...

nk kerang bakar!!!mengidam...heheh kt Kl ni sume kerang bakar x bez...nk yg fiza bakar..hehe

cntik bju raya fiza..pink n kuning...taun ni ramai gak pkai pink n tudung kuning ek..

fiza..mlm ni jemput la dtg umh ek..sy wat open house..hehe kwn tu da btunang..fiza bile lg ek?kayla..nk kuar g ikea..jom..gud luc in ur final exam ek...chaiiyukkk

ahmad endo said...

hari raya je pat kumpul ngan member ramai2 kan...hehehe

fadh leyanie said...

syoknya beraya beramai-ramai..
tak laratt tuan rumah nak hulur duit raya ni..:)

Faez Rusni said...

syoknya raya...hahah macam iklan lak aku komen..aku pon salu gak konvoi macam nie..but diz yera tak sempat la....

singgah dri blog ayeem...
jemput singgah blog kite gak k...

IEQAH said...

waaaahhhh chomelnyee pinky :)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

yang tdg kuning jubah pink tu comey ;)

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥