Monday, September 5, 2011

Hari Raya Punya Cerita | Family

Assalamualaikum...;)



Kita masih menyambut hari raya kan3? Tak salah kan lambat post entry raya? Keh3. OK, hari ni ialah hari ke-7 kita menyambut hari raya aidilfitri. Seperti raya2 tahun lepas, aku akan dan memang akan beraya di Melaka sahaja. Iaitu tempat lahir aku, akak2 aku, adik aku dan mak aku..Ayah sebenarnya orang perak tapi di sana dah tiada siapa2. Kalau adapun, semuanya telah berpindah ke Kuala Lumpur. Jadi beraya di Melaka sahaja lah. Hee. Sebenarnya, aku tak berapa beraya sangat tahun ni. Hanya pergi beraya ke rumah saudara-mara yang terdekat sekitar Melaka je. Tak pergi mana2 pun. (tu yang duit raya aku tak cecah seratus pun! Hampeh) haha. OK, sebenarnya aku tak aim pun nak duit raya bnyak2 tapi kadang2 jelez lak adik aku nya duit raya lebih banyak dari akuh! Akak aku pula cakap kat aku. “ tu menunjukkan yang kau dah besar!” hahaha..eh, yeke?? Yang sebenarnya, aku ni yang tak rajin pergi beraya..hahaha. SERIOUS!

Raya pertama duk lepak rumah nenek yang tak jauh dari rumah aku kalau naik kereta tapi kalau naik kaki memang mandi kali ke-2. Sampai rumah nenek serbu dapur makan, makan , makan dan makan.Eh, lupa nak cakap pasal tema raya family. Tema kiteorang sekeluarga “takde tema” . Memang tak plan pun nak pakai baju color apa. Main ikut suka je nak pakai baju color apa, jenis apa, corak apa dan apa2 yang lain. In fact, baju raya aku tahun nih, bukan aku yang pilih tapi adik aku yang pilihkan. Haha. Sampai aku balik cuti raya haritu dah tak ingat dah baju aku warna apa..tengok2 dah siap. Hehe. Naseb bek cantik baju tu. 


                                                           macam biasa tekan gamba ye. ^^






SEE lain2 kan baju kitaorang. Eh, tak berapa nak lain lahh sebab baju aku dengan adik aku agak sama. AND my two other sis pulak sama each other. Kebaya gitu. Pastu tiba2 mak warna unggu! Hehe. *ayah takde dalam gamba sebab dia tak suka bergamba macam anak2nya..heh. 




SELAMAT HARI RAYA!
~peace~










will continue .......stay tuned


























11 comments:

|ShaChaPe'ah| said...

cantikkkk semua!:)

NisaAdnan said...

cantik la yg pakai shawl merah tu ^^

diana said...

kamu semua cantik2 ye...:)

kembatolo™ said...

punye la pendek update. aduii..

JIJI YU said...

muke cantik.duit raya sikit..pehal..ekeke..

FizaFizz said...

thanks semua. ^^

@kembatolo:sebab tu ada stay tuned! :P

FizaFizz said...

@jiji yu : haha..faktor2 nak dapat duit raya kena muka cantik ea? kih3 :P

Rtp Farra Arisha said...

semua cantik2!! hehe..kirim salam kat family..selamat hari raya!

Syafiq Rosli said...

hehe untg la beraya kan..mmg dah besar pun..mn leh dpt wet raya lagi..hehe

Ayeem Jemain said...

selamat hari raya fiza

inspirasiizra said...

cantik dan sronok beraya ^^
salam aidilfitri

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥