Saturday, August 20, 2011

Hujan + Genting = takde kena mengena!! haha XD

Assalamualaikum..;)

warning : sorry if this entry was so heavy

happy reading :)

Tengah boring-boring nih, hujan pulak tu, aku teringat pula waktu pergi genting highlands dengan akak aku and sorang kawan dia haritu. Masa tu ingatkan tak sejuk tapi sejuk pulak mybe sebab hujan kot. Dulu aku pernah pergi tapi takde la sejuk mana But baru2 ni pergi sejuk bukan main lagi.. Hujan agak lebat waktu tu. Dengan suspicion aku mula2 yg ingatkan genting tak berapa nak sejuk, maka nya aku pun tak bawa warm cloth ke baju lain ke apa2 ke yang boleh cover diri aku daripada sejuk yg amat tuh!. Akak aku ada bawak sehelai pashmina. Sehelai! Sehelai je tau! Haha. Aku tahan je lah sejuk tuhh. Kitaorg mulanya nak naik bas yg Go Go Genting tu..yang memang dikhaskan untuk ke Genting tapi waktu tuh bas tu takde, ada satu je, tu pun dah jalan dah. Last2, naik kereta sewa! Sekepala rm67 hinggit! TAPI siap pakej la kan..67 tu including naik cable car, main2 outdoor dan sebagainya. Ok lah tu kan? Dari pergi sendiri. Time tu, kami bertolak dalam pukul 9 lebih pagi . Sampai Genting dalam pukul 11 pagi kot. Ntah lupa plak..heh3. Sampai2 je Genting memang terasa sejuk. Sebab waktu tu pagi lagi and kabus bukan main tebal!. And then, we all terus naik cable car. 

This is my second time naik cable car. And the first one masa from3, waktu naik tu , cable car terhenti tiba2! Lama juga la..Tapi sebenarnya takde pape pun, dia berhenti pun sebab nak  tunggu penumpang yang lain naik pula.hehe. waktu tu memang takut la sebab budak kecik lagi kan, tak tahu pape. Heh. Dalam cable car bergamba sakan. Haha. Tak kesah dah nak goyang2 ke nak berhenti ke.haha. Alhamdulilah selamat sampai dekat genting highlands tu. Apa lagi kami pun terjah lah segala permainan yang ada..cehh segala tu macam try semua permainan je kan? Padahal tak pun!! Haha..Ada permainan baru namanya flying coaster . yang macam spider man tu, meniarap bagai. Ingatkan nak try naik tapi si budak baju hijau tu kecut perut plak. HAHA!. So, tak merasa lah naik.kih3. Pastu , naik benda lain macam nih:
 The mushroom ride (the spinner) (fast)
 space shot(veru fast)
 pirate ship(moderate fast)
.monorail (moderate fast)
 Pirate train (slow)




1. Cable car







terror ouh sampai berdiri..tak gayat ka? haha


haha..yg ni awat tak diri?? kih3 :P

2. Sampai2 je, tak nampak sangat permandangan kat Genting nih sebab kabus terlalu tebal.
See,







dua gamba atas, kabus sbb masih pagi.




dua lagi gmba di atas kabus tebal sebab lepas hujan 

3. Start main dahhhh~
ni namanya Flying Coaster


ni dekat dalam pirates ship


pirates ship sedang bergerak. kecut perut den!


ni namanya spinner!




kanak2



 4. The clown makes a crown.
(for my sister ONLY!! jelezzzzzz! )
iskk iskk iskk




so sweet isn't it?? Lagi lahh aku jelezz! siap pakaikan! 


OK FINE! malas dah nk jelez! huh!

bak sini bg aku pulak pakai..heh3..pakai sendiri sudehh..hee




muka teruja bila nampak space shot! haha..dah! jgn tgk lama2.


nak jugak pakai..kih3 :P

akk ni dapat patung! tak aci!






nak tahu space shot tu yg mana? yg ni haa





Paling best naik spinner. Macam naik buaian. Tapi paling gila macam nak terkeluar bijik mata naik  space shot tu. Terangkat aku naik benda tu. Dah la tinggi gila. Waktu kitaorg naik benda ni adalah selepas hujan, maka kabus pun tebal dan bila kitaorg naik benda ni sampai ke atas memang tak Nampak apa2 kat bawah ok! Rasa macam dah sampai atas awan! Putih je kat bawah tu. Memang dasyat gila.

We spend this whole day in Genting Outdoor Theme Park je tak main indoor pun.We did not have time to try all rides sebabnya some rides have to be paid separately and not included in the packaged entrance fee yang kitaorg beli tu.

Kami pulang dalam pukul 6 lebih. Barulah dapat merasa naik bas Go Go Genting tu. Fyi, bas pulang juga termasuk dalam packaged tersebut.



So, guys if you want that packaged boleh je pergi ke Gombak k?

That's all.
~peace~ 
;)




: according to the title i think ada kena mengena kot.. kan3 ?? haha

10 comments:

meaw said...

waaaaaaa, sakan dia jalan,hehe ..bestkan naik cable car... :D


selamat menyambut bulan ramadhan..

kembatolo™ said...

meh nak tolong pakaikan.. boleh? haha

fathin zulkifli said...

nice pictures :D
you cantik hehe

Jom! Blogshop said...

besh kan?? haha.. time kcik dlu duk genting tiap minggu mesti p cne.. tp skrang genting x mcm dulu. tengahari dulu mcm sejuk jgak la mcm pg subuh2 tau haha

Akulah Pak Lan said...

percaya tak yang paklan tak pernah pergi genting lagi...

|ShaChaPe'ah| said...

haaah!btul laa
akk jmp akk fiza kat KL smlm..i mean ahad..hehe
kat bukit bntg..penat akk pk spe la org nie cm kenal je..die ddk dkt2 ngn akk..tu yg akk tgk je..rupenye akk fiza..hehe

Mr.B[e]ave[R] said...

yeah..kota keriangan

Oppa Kudin Nz said...

bestnye pegi main2 kat Genting.. :D

www.dunialandax.com said...

owh..murah gak..sebab aritu landax pergi sendiri,total sorang habis RM110 allpark + spiderman tu..mahal kankan?huhu..

p/s:landax suka men space shot ngan roller coaster je..huhu

Azim Idris said...

hi fiza, gambar modern hijaz hari tu dah diupload http://azimidris.blogspot.com/2011/08/modern-hijab.html

:D

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥