Tuesday, July 19, 2011

Masam + Masin = jadi apa ek??

Assalamualaikum...;)


Aku rasa la kan kalau si masam tu dicampurkan atau ditambahkan dengan si masin gerenti jadi macam ni :




















































Hahaha..betul tak apa aku cakap??
Tak caya cuba korang try mesti muka korang akan jadi macm dalam gamba2 ni. Sebiji tau! Tapi satu je tak sama..sbb mesti muka korang tak de la secomel budak2 ni bila makan dua bende ni kecuali aku..haha *gurau2 :P

Aku da try da makan. Aku ni makan pun ada sebab, sebabnya ialah aku ni dah lama batuk tak baik2 lagi ni..da berapa minggu da..pastu tak sedar diri pulak tu tak nak pergi klinik..haha.. Then, mak aku cakap 
"nanti mak beli kan ubat batuk cap ibu dan anak"
..tapi da 2 hari mak tak beli2 lagi..haha.. Mak cakap terlupa..dalam hati aku ckp "yes2! Takde ubat!" Hahaha.. tapi tiba2 mak cakap..
"takpe2 meh sini jap, pergi amek sudu, mak nak belah limau nipis tu pastu perah campurkan dengan kicap masin ni haa..cepat"
..erkk..aku pun amek je la sudu tadah air limau yang mak aku perah tu..lepas tu mak campur kan dgn kicap masin cap jalen..pastu mak suruh minum..mencebek muka aku! Haha..kemain masam+masin lagi benda alah tu..aduhaiii..pastu mk aku cakap..
"sedap kan ?? mesti nak lagi.."
cehhh,,peril la tu..
katenye boleh hilangkan batuk..katenye la kan..haha..tapi so far, aku da tak batuk kot…heh.
alhamdulillah.

Memang betul limau nipis ni dapat hilang kan batuk.(kesahihan) Tapi tak semestinya batuk aku ni terus hilang macam tu je bila minum benda ni.Campuran kicap dalam limau ni juz nak kurangkan masam limau tu je. Tak wajib pun minum limau dengan kicap. Takut pulak aku kalau korang cuba aksi ni kat rumah kang tak pasal2 masuk tandas 3 4 kali kang. Pastu aku pula di blame kan! bhahaha ..
tanya pada pakar dulu tau sebelum tiru aksi ni..heh


ni da dicampurkan kan? nak tgk sama dengan nya apa?? tak dapat derrr! anggap je la muka budak yang no.4 tu sebiji macam muka aku masa makan benda ni.....hahahhaha *perasan!* 



~peace~
;)








: gamba dari pak google




6 comments:

Farahanis Waheda said...

nak tgok awak buat muke cmtu hihi :P

AnaAnis.MUsliMah said...

Waa! petua baru ni..batuk makee limau nipis and KICAP..hohh! nice entry..pgalaman yg menarik^^

Akulah Pak Lan said...

Btol tuh Farahanis Waheda

tolong ambil gambar and post kat sini..nak tgk..haha

FizaFizz said...

@Farahanis Waheda : erkk...sudah ku katakan muka ku macam girl yg no.4 tueee..hehehe :P

FizaFizz said...

@AnaAnis : hehe..try and error je ni..kih3..saje suka2 :P

FizaFizz said...

@Paklan : hahaha...tak dapat derrrr~~ :P

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥