Thursday, May 19, 2011

5 alasan kamu dipilih atau pun tidak!

Assalamualaikum..;)

Biarpun sudah lama berkawan tapi si dia tak pernah memberi jawapan yang pasti sama ada korang ini pilihannya ataupun tidak. Tapi kalau korang nak tahu. Sebenarnya, tidak perlu tunggu lama2 sangat pun nak suruh dia berterus-terang sebab diri korang sendiri dah boleh mengangak keputusannya. Senang je you olls!! Berikut adalah tanda2 korang adalah pilihannya ataupun bukan pilihannya. Agak2, mana satu yang korang rasakan paling dekat dengan korang ek? Jom skodeng :

5 alasan korang terpilih!




1. Dia mengakui kebohongan yang telah dikatakananya pada masa lalu.
Mana lah tahu kan dulu2 dia pernah bohong korang yang diorang nih pernah buat kerja jahat dulu. And nak berubah lah kononnya. 

2. Dia kenal kan korang kepada orang2 yang dekat dengan dia.
Dia akan rasa senang bila korang kenal2 dengan orang2 terdekat dia macam family dia tak pun paling kuno kenal kan kat korang dengan kucing dia. Itu pun da kira ok. 

3. Dia mempelawa untuk menghantar korang pulang ke rumah.
Yang ni cara2 mengedik sedikit. Siap nak offer hantar balik rumah bagai..hehe.Untunglah siapa yang terasa tu. :)

4. Dia mengakhiri percakapan di telefon dengan ucapan "aku cinta padamu". 
Ok ini geli~ haha

5. Dia yakin dengan korang.


***

5 alasan korang di tolak!




1. Korang terlalu banyak berbicara.

2. Korang terlalu banyak mengeluh.

3. Korang minta dia bawa korang ke restoran dan tempat2 mahal.

4. Korang kerap melihatnya dengan pandangan seribu tanda tanya.

5. Korang terlalu jujur tentang apa yang korang inginkan daripada hubungan tersebut. 
TERLALU JUJUR tak boleh tp JUJUR boleh..hehe




note: erkk, kenapa lately aku asek cerita pasal cinta ek?? arghh..abaikan. lalala~
siapa dalam delima sila fikir baik2
~peace~
:)



sumber: poket doremon

11 comments:

Ashraf Jalil said...

hohoho.. restoran seafood tepi laut sedap tp mahal la..kene tolak gak eyh kalo slalu nak gi situ? hahaha

FizaFizz said...

ashraf : tak2, kalau yg tu kena tolak DUIT kasi keluar dari poket!! ahaha :)
btw,
kalau di ajak tak apalah bukan minta di ajak!! haha

kembatolo™ said...

kalo takde kucing camane? gahaha

FizaFizz said...

kembatolo: xde kucing?? gajah pun boleh! :P

Ummu Qaseh said...

Kalau dia dah ngaku bohong and bohong lagi?? Huhu

MIRA :) said...

ngeh2 cek piza ney :)
lau bohong tros berlari pekik kat teling dye pembohong!!

FizaFizz said...

~Ummu Qaseh : bako je dia! hehe..no la dear,, before pilih dia kita kena lah tahu dia macam mana n elakkan diri dari kena tipu ok? ^^

~MIRA : BETUL! pekik kuat2! haha

not irene said...

dia kata love u 2, 3, 4

setiap kali lepas berborak.

FizaFizz said...

not irene : UNTUNGLAHHH!! :)

zEri sAfEerA said...

va va va. dokter cinta. hehe :D

FizaFizz said...

dokter cinta la sangat!! ahaha..juz sharing ^^

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥