Tuesday, April 12, 2011

tikaman yang tak terkena tangan aku x berbendung! hampehh!

Assalamualaikum..;)


hai!! emm,korang masa kecik2 pernah main tikam2 mainan tak?? tikam ni yang halal punya ya..bukan tikam nombor ekor tau!! hehe..pernah x?? alaaa,,yang kena masukkan duuit syiling uh pastu putar then keluar la sebijik objek yeng berbentuk telur..haaaa, dalam tu ada macam2 mainan. Kalo tak sama dengan apa yang dipapar kan di luar mesin tikaman dengan apa yang kita dapat memang frust gilaa lahh!. Membazir jek duit aku tikam2 tapi dapat benda lain..hampehh!! * padahal brapa posen je pn..hehe. Ni time aku kecik2 la kan,selalu jek tak dapat..yang baru2 ni punya cite lain pule jadinya...

Actually, satu hari tu aku dan rakan2 ku (ayat skema!! HAHA) tgh kebulur gila nak mati! ( emm,,ayat ape ni ek?? HEHE ) time uhh pukul 3 ptg! Memang dashyatt lahh kol 3 x lunch lagi..da la masing2 ade sindrom gastrik..ahaha..Sambung2..Then,aku dan rakan2 pn p lah kehulu kehilir cari makanan kat dalam kampus ni...tapi malangnya, smpai2 jek kafe, LAUK HABIS!! bale bale...hehe.
Then, ape lagi kami pun decide utk mkn di luar, iaitu alor gajah. Hee..After meng-topup mkanan kat dalam perut ni haa, kami pun singgah sebentar di salah sebuah kedai runcit dekat2 situ..nak masuk jek kedai tibe2 aku terpandang smething yg menarik2 aku tuk p lebih dekat dgn beliau..nk tau ape?? Ni haa..MESIN TIKAM MAINAN!! ( baca ala2 nada doremon nk keluarkn barang dari poketnya tau! hehe :P) 



Waaaaaa..memang da lama gila la aku x main benda alah ni..hehe. So, ape lagi aku pun terjah lah mesin ni, masukkan duit syiling 5 posen sebyk 2 kali. Putar punya putar punya putar, dapat lah sebijik telur keluar dari mesin uh. TAPI...tup2 jatuh masuk longkang!! Perghhh!! Kepunan gila lahh aku nak mainan uhh...Lagipun, aku x bukak lagi telur uh, n x tahu la apa yang aku dapat sebenarnya..


sedih2...huhu :(


Aku rasa macam nak ambik je telur tu tapi longkang uh dalam lahh ada air pulak tu,,eeiiii..huhu.bale bale..jadi,aku pun batal kn niat aku utk mengambilnya..heh





Haa...tadi aku p makan kat luar lagi, then aku teringat kisah sdey aku ni. Aku dan rakan2 pun p tempat kejadian semula dan mencuba try test nasib utk kali kedua..hehe..

kitchen cj7! nokkss!







The 1st person menikam ialah si mira. Ok! Dia dapat kitchen cj7! cute lorhh!
The next malang person, AKU! cam biase lar kan, TAK DAPAT!  tgn aku ntah ape kene..asek x dapat jek..ciput! :( Sdey2,ntah ape ntah yang aku dapat ni haa.. The 3rd lucky person, si min..OK FINE! dia dapat jugak! UNTUNGLARHH! korang dapat. Rugilahh aku x dapat..huhu Aku pn da malas nak try lagi buat bazir duit aku jek..huhu..Then, dalam perjalanan balik, dalam kereta min ckp kat aku...

" Ko nak x?" sambil tunjuk kat aku kitchen cj7 yg cute tu..cettt

dgn muka poyo aku pun jawab "x ape lah aku x nak..saje jek main2 sebab da lama x main..hehe" 

then min ckp " eh, x ape lah, kalo ko nk, amek la TAPI! (wahhh yg ade tapi ni yg aku lemahh ni..haha) byar rr!!" HAHAHA..wat lawk lak dak min nihh hehe
aku pn " hahaha...ok2!"

then, i take the cj7 as mine bila aku da bayar singgit kat dak min,,hehe. Si namie da geling2 pale jek tgk kiteorg..huhu. Eh2, bende tu cute wooooo..nk tgk?? Ni haaa..hehe











Aku gantung katt dompet aku..min ckp cntik n padan thts why die cm nak bagi kat aku..(katenya) hehe. Weeee...~~ * macam dapat ape jek aku ni kan..mengalah kan dapat sejuta hinggit!! huhu :P

OK! tu je nk share hari nihh..see u in the next entry k! final da nk dekat! wish me luck k! ;)

bye2!  ;)
peace~

4 comments:

Dhia BellamiZam said...

budak2!!!hahha....aq ngn aini ade gak try ari 2...dpt cincin jew...hahahha :D

IROSIA Shoppe said...

kesian,nanti cuba lg ya...

p.s : jemput singgah ke blog..

http://syafiqahsyazaibrahim.blogspot.com

dan http://irosiashoppe.blogspot.com

FizaFizz said...

2 posen punye ea?? haha :P

FizaFizz said...

cik irosia shoppe..dah x nk cuba lg da,,huhu :p

ok i will! :)

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥