Saturday, February 4, 2012

Birthday Prank (lahhh sangat). haha!


Assalamualaikum...;)

Khamis malam ataupun malam jumaat tapi bukan jumaat punya malam, aku and the geng had planned to make a besday prank for our beloved atok! Hehehe.

Sedang aku busy dengan pelajaran (cewahh), aku tetap ingat kat kawan-kawan aku atau ayat lebih mesra, aku tetap teringat nak mem-prank kan orang! Hahaha. Hari Khamis jadual kelas memang pack gilaaa. Dan harus lah aku bincang pasal plan prank mem-prank ni kat dalam kelas..wakaka..(adik-adik jangan contohi akk  ye.keh3). 

Bila berbincang dengan orang yang sengal-sengal ubi ni, kepala aku jadi sakit plak. Nasib aku lahh kan dapat member macam Myra Shira nihhh! HAHA. Duduk sebelah dia dalam kelas sambil dengar classmates yang lain buat presentation (dengar ke??), sambil bincang-bincang plan sambil tahan fon dari ber-vibrate, sambil-sambil yang lain-lain lagi lahh kepala aku jadi pening. Even nak taip cite ni pun aku rasa dah nak pening dahh. Korang baca pun mesti dah pening kan?? Ahahaha!

OK. Stop talking nonsense. Plan mem-prank-ing ni aku minta tolong abang taiko kita, Latif. Mula-mula tu pendapat kitaorang ni berbeza sikit tapi lama-lama ok dah. And Alhamdulillah, plan kita berjaya juga! Hehe. Kitaorang sambut dekat Kopitiam, Tampin. Yang join dalam 5 ke 6 orang sahaja iaitu aku, mia, bella, syafiqa, aini dan abang latip. Ingat nak ajak lagi 3 orang, si farah, anis, dan waheeda. Tapi depa tak dapat nak join pulak, ada test katanya. KEH3. 
(hehe..jangan marah farahanis waheeda, nama hang sedap! Tu yang mention nama hang uhh..kahkahkah! Tapi betuii nohh akuh dah ajak hang, hang kata hang ada test. Kan kan kan? Hehehe :B)









Kami sampai di lokasi, dalam pukul 9.00 malam. Prepared apa yang patut and then si aini, bella, piqa and abang latip nyorok dekat belakang dapur kopitiam tersebut bersama-sama dengan kek. Hehe. Then, tunggu lah ketibaan Artouk. Lama gilaaaaa~  Tapi takpe, berbaloi-baloi kot tunggu lama-lama. HEE. Beberapa minit kemudian (karangan budak sekolah), artouk pun sampai dan lampu terpadam, kek keluar, nyanyi and bla bla bla bla………..malas aku nak cite (email aku. Ehem!). HAHAHA. Korang pun tahu kan sambut besday macam mana? Haha. Tapi satu aku nak cakap, muka Artouk takde perasaan! Mungkin malu nak keluar kan perasaan?? Eh? Entah! HAHA. :P

Actually, aku nak berterima kasih sangat-sangat dekat bebudak Kopitiam tu yang supporting melayan kiteorang yang demand mintak tutup lampu la, sediakan tempat strategic untuk camera tersembunyi la, nak nyorok belakang dapur la dan sebagainya. Hehe. Thanks a lots guys! 

Now, let's move on to the photos session~~ heeeeee~





Abg Latif ketua Dalang !

Dalangi ( Ada 'i' sebab perempuan)


Muka pelik session pulak! HAHA. Tak sah kalau takde muka pelik ok! keh3 :P








Dalam plan actually nak baling tepung blue-key. Plan punya plan last2 apa yang di plan itu menjadi lain pula. Ibarat kau nak masak kuah asam pedas tetibe kuah asam tu jadi burger plak. Eh? Tak lawakkk langsung ok! Fine!

Maka, tak jadilah kami membaling, menyimbah, menyembur, memanah, menabur, mencalit tepung tersebut ke Artouk. (*sayang punya pasal. Masing-masing duk sayang baju yang artouk tengah pakai haritu. Tu yang tak jadi tu. Keh3).

*Sambut besday ni hari Khamis malam kan? Aku memang suka update cite lambat2. Haha. Padahal budak-budak yang join sambut besday nih dah lamo dah update. Jom baca entry depa pulak:



Elok lah tu si syafiqa ni update waktu balik dari sambutan tu. Lagi sorang tu, si Bella update hari jumaat (semalam lah). Aku plak update hari ini yakni hari sabtu! Wakakaka. Haaa..esok lakk aku tak tahu la sape plak yang nak ngupdate. Haha. Myra Shira mungkin?? Haha!




abaikan caption dlm gambar atas ni..huhu :P

p/s: tadi aku ada mention pasal camera tersembunyi kan?? InshaAllah kalau ada masa, aku akan tunjukkan video uh dekat hangpa suma noh?? hehe. 






9 comments:

Dhia BellamiZam said...

adakah myra shira akn update blog dy yg dah lame bersawang tu??harapan~hahah

izuddinrahim said...

tade pun gambar tengah makan kek? T_T
hahaha

Afiq Yassin said...

hu3.. terjah jap blog tu

FizaFizz said...

@Dhia : aku pun rasa TAK AKAN!! hahaha. tak akn dia update blog dia tu..haha!

azalia hjsalleh said...

ckp happy birthday kat artok..
btw awok sweet sgt !

FizaFizz said...

@azalia : ok2. nnt sy smpaikan. eh, artouk je ke yg sweet?? :P

Einaz Shah Rizal Thomas said...

haiiiii awak ;)

jemput la dtang ke blog einaz. ada info penting untuk anda sebagai wanita, punca pad yang diperbuat daripada bahan kitar semula menyebabkan kanser rahim.takut kan..

NuruAshiA ♥ said...

wawhhh..u look so sweet with tudung bawal :)
comey ^^

Akulah Pak Lan said...

Untung la... Paklan tak pernah sambut pun birthday paklan, ni kan plak suprise party. Lupa! Tak siapa tahu birthday paklan. Haha

Followers

♥kisahlovelymyrtle♥